Thursday, May 29, 2008

Ladugård



I mitt försök att ta mer än bara blombilder så kommer här en bild från i söndags. Det är ifrån Stigs ladugård. Jag har mycket minnen därifrån.

Glöm inte denna!



Denna växer (växte) i en av mammas rabatter.

Wednesday, May 28, 2008

Maskrospuff

Söta små blommor



Sånna här söta små blommor växer på ramberget nu.

Tuesday, May 27, 2008

Syren



Jag hade inte tänkt att bilden skulle vara oskarp när jag tog den, men gillade den när jag gick igenom bilderna på datan efteråt. Denna bilden tog jag här utanför aldeles nyss.

Prästkragar

Peluso-mikrofon



Var i en musikaffär (MUG) för att plata bilder av instrument till ett skolarbete. personalen var förvånansvärt trevliga och hjälpsamma.

Ovanstående är en av bilderna som just jag tog.

Monday, May 26, 2008

Blomfluga



Jag är jättetrött och ska snart till tandläkaren. Denna fluga blev avporträtterad i söndags morse (liksom de två föregående bilderna här på bloggen).

Blåklintsliknande blomma



Egentligen behöver man ju inte skriva en massa här varje gång.

Sunday, May 25, 2008

Skogsstjärna



Jag gillar dessa blommorna, enkla och vackra. Bilden tagen i förmiddags i Sällstorp.

Friday, May 23, 2008

Jordgubbar



Nu blommar mina jordgubbar! Om ett tag kommer jag få en egenodlad efterrätt!

Thursday, May 22, 2008

Blommor



Här var det balkongblommor. Jag gillar min balkong mycket. Det finns massa fina blommor där.

Wednesday, May 21, 2008

Inget kaffe idag heller



Inget kaffe idag heller och har haft en gnagande huvudvärk hela dan. minns att det tog två-tre dagar att bli av med den sist jag sluta, så på fredag bör jag vara kaffefri.

Idag har jag inte varit smart utan stannat inne hela dan. Det hade kanske vart smart att få lite frisk luft, men det är väl det man har balkongdörrar för?

bilden är från kambodja, nån tjomme som snurrar en eldgrej i ett rep brevid en brasa på en strand.

Tuesday, May 20, 2008

Akvariet



Som lovat kommer hur mitt akvarium ser ut nu.

Ibland är man smart!


Rönnbärsblommor (tagen med blixt)


Rönnbärsblommor (utan blixt)


Skogsstjärna


Skogsstjärna (en till, det fanns många)


Solnedgång


Tall i solnedgång

Angående rubriken:När jag är mindre smart så brukar jag skylla på att man faktiskt inte kan vara smart jämt. Har fått svar på det: Det hade dock varit trevligt att vara smart iaf nån gång...

Nu till varför jag känner mig smart nu: Jag har inte druckigt kaffe på hela dagen!!! (inte jätteimponerande egentligen, jag vet) och därför mått ganska sunkigt, fast inte lika illa nu som innan. Nu för typ en timma sen såg jag att det filmades på ramberget och var fint väder och det hade varit skönt att gå ut MEN jag är ju lat. Tror det var H som skrev om ett sådant här dilemma för ett tag sedan. iaf så gick jag ut och kollade lite på håll på filmarna (vet inte vad de filmade) och tog en massa foton, och nu mår jag bättre! Smart av mig att gå ut (istället för att titta på nån trist kärleksfilm på tv)!

Ovan är resultatet av min fotopromenad. Jag skriver massa bildtexter för att hjälpa dom små liven som hittar hit via googglesökningar. Vansinnes massa folk (en om dan kanske) som hittar in genom att söka på blombilder. Fast borde inte det stavas blommbilder egentligen???

Inspirationen till att beskära fyrkantigt kommer från denna fotograf:
http://flickr.com/photos/keysofvirtue/

Utsikt



Så här ser det ut om jag tittar ut genom min balkongdörr. Jättegröna träd, rödaktigt berg och mörk blågrå himmel, vackert! Vet inte om jag lyckades få färger och kontrast att stämma med hur det ser ut, men alla har ju ändå olika skärmar så det kommer inte se "rätt" ut hos alla ändå, så spela roll.

Jag har slutat dricka morgon kaffe idag. Lite jobbigt faktiskt. Minns inte att huvudvärken var så här illa. Men,men det går ju över.

Och så är min praktik slut, fick applåd och massa relativt uppmuntrade enkäter. Enkäterna var annonyma så dom hade kunnat skriva vad som hellst.

och så har jag gjort om och städat mitt akvarium, men det får nog ett eget inlägg snart.

Monday, May 19, 2008

Äntligen!



Nu är hemtentan inskickad! Det är en lastbil på bilden.

Sunday, May 18, 2008

Husdjur



Jag sitter nu med min hemtenta och har en kort paus. Så jag passar på att lägga upp en bild på ett av mina husdjur som lever utanför akvariet. Ja, det är en bananfluga.

Saturday, May 17, 2008

Neontetra



Sånna här fiskar simmar i mitt nyrensade akvarium. Har skänkt bort typ hälften av alla mina växter och planterat om en hel del.

Hemtenta ja, den har hållt på ett tag och ska in på måndag. Och det är en ruskigt massa hemtentor ach andra inlämningsuppgifter på pedagogen, allt ska bedömmas med skriftligt ordbajs. Men mycket roligare än att skriva är att visa foton här. (eller egentligen så är precis allt roligare än hemtentor)

Fågular



En gammal bild från när jag bodde vid ullevi. Nu är det dags att sluta slappa och fortsätta skriva hemtenta.

Wednesday, May 14, 2008

och sist



en blommbild! En azalea tror jag.

Maskrospuffar







Fortsättning på förra inlägget. Trots att jag satsade på att ta industribilder gick det ju inte att låta bli att ta lite bilder på sånna här skojjiga maskrospuffar.

Industribilder



Jag har bestämmt mig att ta mer bilder och mer varierat. Därför så sökte jag igenom en folder med fina bilder som andra har tagit för inspiration som jag har på min data. Jag hittade många bilder på industri, så det bestämmde jag mig för att öva på.

Bilden är inte från en industri utan på en räddningsövningsställe för båtmänniskor. Den stora cylindermojängen längst bak är en vindmaskin så båtmänniskorna kan öva att sätta i en räddningsbåt när det stormar eller nått.

Gammal bild (igen)



Såhär kanske där ser ut nu, men den här bilden är några år gammal. Den är tagen norr om Åsa, men jag vet inte vad kyrkan på bilden heter.

EDIT: Jag har åkt förbi där nu och där finns en skylt in mot Ölmevalla kyrka, så jag tror det är den.

Monday, May 12, 2008

Gammal bild



En gammal bild jag tog i North Carolina, USA. Jag är resesugen nu.

Sunday, May 11, 2008

Bäck-Blommor



Tagen på väg mot Hjo, inne i skogen, vid en bäck. Var nog den enda blombilden jag blev riktigt nöjd med.

Solnedgång på ramberget



Saturday, May 10, 2008

Marstrand



Varför inte en bild från marstrand, tagen i höstas? Huset man ser står dock på fastlandet...

Friday, May 09, 2008

Titel!!!








Ibland behöver man inte ens resa sig för att fota. Dvs man kan fota utan att lyfta fota, hahaha... kul. Det är min krysantemum jag fick av syster H som fick modella och en flaska bakom krysantemumen också. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar färgerna i den översta bilden. Sånnt brukar man (jag) komma underfund med om man väntar ett tag.

Länkar


Jag tänkte göra som min syster (jag säger ofta så så verkar det som min syster har tre gånger så mycket som normalt som hon gör) och lägga upp lite skojjiga länkar i ett inlägg som jag kan länka till. Fattar ni inte så kolla på syster H's blogg.
Får se hur jag uppdaterar denna senare...


Vänner (dessa är både vackra och intressanta, deras bloggar likaså):
Syster H's blogg
Syster E's blogg
Syster B's blogg

Intressant:
Inte så politiskt korrekt kristen snubbe
Katolsk tjej
Om kristen tro

Bra sajter
Plantswap

Thursday, May 08, 2008

Vit blomma / Bildtext


Som ni kanske märkt går det att skapa bildtext om man sätter markören precis bakom en bild i blogger. Jag försöker se om det då blir lättare att få träffar från bildsökningen i tex googgle.

Akvariebilder



Pogostemon helferi


Neontetra

Två bilder jag tog nu nyss. Först en fin bild på min bottentäckare och sedan en mindre fin bild som visar hur repig och skiten min framruta är, lite jobbigt faktiskt eftersom kameran ofta ställer skärpan där.

Wednesday, May 07, 2008

Ek



Jag tog en fotorunda nu precis, det blev bland annat denna bilden.

Tuesday, May 06, 2008

Nytt skrivbordsunderlägg, maskros



Den här blev nytt skrivbordsunderlägg på mitt skrivbord 4. Den bytte ut en annan gul blomma. Denna bilden tog jag i söndags med mitt fina nya objektiv.

Appropå skrivbordsunderlägg så är det ett ganska bra sökord, jag har fått träffar på det i kombination med vitsippor och körsbärsblommor. Fast mina bästa sökord är blommande vinranka och studentkalas. och appropå blommande vinranka, så har det kommit knoppar så snart är det dags igen.

Söt liten blomma



Sånna här små söta blommor har jag på min balkong.

Jag har köpt strutsfärs så snart blir det göttiga lyxhamburgare.

Min lärarhandledare har noja med korrekt grammatik, fast på ett ganska bra sätt. Till exempel är det korrekt med både "Du är bättre än mig" och Du är bättre än jag". Det är inte korrekt att säga ett centra (centra är plural). annat fel med centra är att säga centrumar, trots att det låter görcharmigt. Centrums låter inte heller heltokigt tycker jag men det är väl engelska?

Nu skulle man kanske läsa lite om huruvida lärarkollegiatet eventuellt kan anses vara en grupp, trots att det troligen inte finns en enda sund människa som bryr sig om det kan det och än mindre vad jag anser.

Finn ett fel



Jag tyckte den här bilden såg bra ut så här. men så ska den inte se ut.

Gammla bilder








Dessa bilderna kommer från en rulle som låg exponerad men oframkallad några år.