Tuesday, December 02, 2008

Tyskland

Jag har varit i tyskland i helgen hos min kära syster som bor där med sin påg och hund i ett litet kollektiv med två andra tjejjer.


För att komma dit så åkte jag tåg. Först med SJ till köpenhamn och sedan med DB resten. Bara ett byte alltså, ganska gött kan man tro. När jag köpte biljetten så slog snålheten till och det var nog bra om man ska åka tåg (det är ju bra för miljön också). från Köpenhamn till ungefär tyska gränsen delade jag kupe (med 6 sittplatser) med en meterolog som hade vart i norrköping och sökt jobb på smhi. sedan efter att ha åkt själv i ungefär en timma hoppa en ung tjej på som skulle ner och göra nått test i södra tyskland för att komma in på nån skola (jag fatta inte riktigt mer än så). Hon hade 4 byten! Sedan när hon hoppat av var jag lite korkad och tittade på soluppgången. Den var fin, men det blev inte så mycket sömn. Detta trots att vi hade tre säten var och kunde ligga ner nästan bekvämt (väldigt hårda säten, träsmak).

Sedan i München så stod det tre glada och morgontrötta på perongen och hämtade mig. Så här tidigt hade de inte gått upp sedan farsan var och hälsade på hos dem och det var det tidigaste de hade varit uppe någon morgon i Tyskland. Nisse skulle sedan till arbetsförmedlingen så jag och Bodil gjorde stan. Här står hon under ett underligt konstverk. Man kan inte riktigt se på bilden hur jätteorange konstverket egentligen var. Men hursomhellst så var det jätteorange! Sedan gick Bodil och dansade så då tog jag och Nisse och gick en promenad och slappade och handlade och lagade mat.

Dagen därefter sov jag till halv ett! Det tyckte jag var länge. Så då på morgonen så kollade jag på den oändliga källan till all världens kunskap (wikipedia) och på Münchens turistbyrås hemsida och rablade turistmål tills vi hittade detta som Bodil och Nisse ännu inte varit på. Det var en stor herrgård.

I trädgården (det är jaktstugan man ser på bilden, herrgården som var i bakgrunden på förra bilden är ungefär lika långt bort fast bakåt) fanns det massa dammar och kanaler. På denna var det ganska tjock is. Wilma lärde sig väldigt fort att is är halt och nästan lika fort att inte halka så att hon kunde stå så fint som på bilden.

Sedan var vi på julmarknad på oktoberfestområdet.

Massa tält och stånd och sånnt. Krimskrams i överflöd och massor med människor. Detta var bara en av minst tre julmarknader (som vi var på) och alla var överfulla med folk. Jag tror tyskar gillar julmarknader.

Bodil gillar dom iaf. Jag fick nog efter knappt en timma och satte mig med en öl i detta mysigt upplysta tältet så att Bodil och Nisse kunde så och shoppa. Jag drack nästan bara öl på min tysklandsresa. Fast jag drack nog ett glas vatten, en kopp kaffe, en varm choklad och ett glas mjölk också (men det var nog allt som inte var öl).
När vi kom hem så åt vi och sedan vid typ klockan 2 så kom kombosarna hem och då såg vi på the Evil Dead. Klockan 5 var Jag och Nisse trötta, men tjejerna såg på lite family guy (tror jag det var). Bodil så sedan att så sent inte alls var onormali i det där kollektivet.

Så här kan man cyckla i München! På söndagen så cycklade vi alla tre (fyra med Wilma, fast hon cycklade inte) runt och kollade på ännu mer sevärdheter.

Nu har vi till exempel cycklat till floden (Isar) som rinner genom stan. Vi cycklade också till engelska parken, nått torg och tekniska museet.

Nu är Wilma klädd för cyckelturen tillbaka hemåt till lägenheten.
Sedan så åkte jag tillbaka med tåg till Sverje. På denna resan mellan München och Köpenhamn hade jag kupen helt för mig själv hela resan, men jag sov jättedåligt ändå. Nu är jag hemma.

Mat



Strömming är ju gott och för ett tag sedan såg jag ett recept på nationalströmming. Det var ganska gott. Såsen som var rekomenderad är nog den fetaste jag gjort i hela mitt liv. Säkert 30% rent fett! Den var väl ok, men inget jag vill bjuda på.

Denna rätt ska tydligen vara komponerad av herr Mannerström men jag tror nog inte det är denna rätt som har gett han sin berömmelse.

Nu ska jag skriva ett inlägg om helgen.