Friday, August 29, 2008

Fruktkaka

En klassiker appropå mat:

Lättlagad och trevlig fruktkaka

1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 tsk salt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaft
1 dl nötter
2 liter whisky

Ta fram en mellanstor skål. Kolla whiskyn genom att smaka. Häll
whisky i ett decilitermått och drick. Upprepa.
Sätt på elvispen.
Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande håller kvalitén. Blanda
1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen. Kolla om
Whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp.
Schtäng av elvispen.
Knäck två hönor och schläng i schkålen, vrid loss den med en
muschkrejsel. Scmaka sen om whiskyn fortfarande är god. Schen schka du schila 2 dl
schalt, eller nåt schånt. De é inte schå noga.
Kolla whiskyn.
Schila citronsaften, lägg till en mat.....sched.... och schå socker,
eller nåt.
Schmörj ugnen.
Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga elvischpen.
Schläng ut schkålen genom fönschtret, och..... schå kolla schen whiskyn.
Gå och lägg dej... Vem schänner för å äta fruktkaka i
alla fall?

1 comment:

Anonymous said...

haha det är en go klassiker. trodde först att det var ett nytt recept som skulle innehålla 2 liter whiskey. Bara gustav kan komma på nåt sånt tänkte jag sen. cheers!

kusin simon